Супа от пилешки дреболии
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 50 г масло
- 1 морков
- 70 г ориз
- 2 домата
- 1 глава лук
- 500 г пилешки дреболии
- за застройката:
- 150 г кисело мляко
- 1 яйце
- 10 мл лимонов сок прясно изцеден
100 г съдържат:
- 230 калории
- 16 г мазнини
- 21 г протеини
- 9 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и поставяме в тенджера дреболиите (без дробчетата). Заливаме ги с посолена вода и ги слагаме да врят на тих, огън заедно с нарязаният лук.
- След като поомекнат, прибавяме дробчетата, оризът и нарязаните домати.
- В тиган разтапяме маслото. Добавяме нарязаният морков и задушаваме.
- След което прецеждаме мазнината и прибавяме към супата.
- Оставяме да се вари още 5 минути и застройваме с разбитото яйце, киселото мляко и лимоновия сок.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Оставяме супата поври още 2-3 минути, след което я сваляме от котлона.
Ябълков щрудел с орехи
Почистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Смиламе орехите. В купа смесваме и разбъркваме добре...
Пилешка каша
Нарязваме пилето на парчета, посоляваме го и го сваряваме в малко вода. В маслото задушаваме ситно на...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook