Свежа салата с морски водорасли и миди здравословно
Продукти
- 15 г сусам печен, микс от черен и бял
- 10 бр. ядки от черноморски миди
- 20 г японски водорасли сушени
- 150 г червена салата
- 150 г зелена салата
- за дресинга:
- 0,5 портокал сока
- 0,5 лайм сока
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 0,5 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне
- Накисваме водораслите във вода за около 5 минути, докато абсорбират достатъчно количество от нея и придобият плътност и свеж вид.
- Оставяме ги да се отцедят в кухненска цедка за около 2-3 минути.
- Измиваме и почистваме салатите.
- Накъсваме салатите на едри парченца.
- Оформяме ги като канапе в подходяща чиния.
- Поставяме водораслите върху салатите.
- В купичка разбъркваме соковете от портокал и лайм, меда, соевия сос и сосамовото олио.
- Заливаме салатата с готовия дресинг.
- Поръваме с печения сусам.
- Аранжираме с ядките от мидите.
Свежа салата с морски водорасли и миди по рецепта на chef Христо Пенчев от предаването "Гладни момичета".
Миди в собствен сос
Измиваме и почистваме мидите от водорасли.В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook