Телешки руладини
от общо
126 глас
Време: 110
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 1 с.л. горчица
- 3 с.л. олио
- 2 кисели краставички
- 250 мл зеленчуков бульон
- червен пипер
- черен пипер
- сол
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 50 г сурово-пушен бекон
- 4 парчета телешки шницел
Начин на приготвяне
1. Разстиламе телешките шницели и ги начукваме леко през прозрачно фолио. Подправяме с черен пипер и сол. Намазваме ги с горчица и поръсваме с нарязаните на ситно кисели краставички, магданоз, бекон и чесън..
2. Навиваме ги на рулца и ги забождаме с клечки за зъби.
3. Загряваме олиото и ги запържваме от всички страни. Добавяме горещия бульон и поставяме похлупак върху тигана. Оставяме на слаб огън около 1 ч. и 20 мин., като доливаме с вода при нужда.
4. След като ястието е готово, можем да приготвим и гарнитура от сварени картофи, задушено червено зеле, да ги залеем с разтопено масло и да декорираме със стръкче прясна мащерка.
Пилешко роле със спанак
1. Задушаваме 1 глава лук в маслото. Добавяме 1 с.л. брашно, затопленото прясно мляко и нарязания на ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook