Торта с малини
Продукти
- 2 яйца
- 180 г малини и 20 г малини за украса
- 120 г шоколад натурален (минумум 56 процента какао)
- 90 г захар
- 150 г краве масло
- 1 с.л. какао натурално и 1 с.л. натурално какао за украса
- щипка сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г брашно
- 100 мл. кафе сварено
- за глазурата:
- 150 г заквасена сметана
- 4 с.л. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне
- Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
- Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад.
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
- Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
- Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
- Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
- Изсипваме половината от тестото.
- Отгоре нареждаме малините и ги покриваме с останалото тесто.
- Печем тортата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 50 минути.
- За глазурата: Внимателно разбиваме сметаната със захарта.
- Прибавяме ванилията и отново разбиваме леко.
- Глазурата изливаме върху леко поизстиналата торта и отгоре нареждаме малините.
Сладко от боровинки
Почистваме и измиваме добре боровинките.Слагаме водата да заври заедно със захарта.Когато захарният с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook