Туршия от карфиол
Начин на приготвяне
- В буркан от компот (800 мл.) слагаме 2 аспирина, 1 с.л. сол, 120 мл. оцет, 1 с.л. захар.
- Накъсваме карфиолa на розички и го слагаме в предварително подготвените буркани, като между тях слагаме по малко целина.
- Заливаме ги с вода, затваряме ги и няколко дни ги обръщаме.
По желание, може да сложим и няколко зрънца черен пипер.
Царска туршия
Почистваме и нарязваме на парчета зеленчуците.Разбъркваме ги добре.Смесваме и сваряваме продуктите за...
Туршия от зелени домати
Нарязваме доматите на филийки, заливаме ги със солта и захарта и ги оставяме да престоят 2 часа, да с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook