Вегетариански пълнени патладжани
Продукти
- 1 патладжан
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 5 бр. гъби
- 0,5 тиквичкa
- 1 червена чушка
- 2 домата
- 2 стръка магданоз
- 1 ч.л. мащерка
- 1 к.л. сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 15 г пармезан
Начин на приготвяне
- Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче.
- Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа.
- В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути.
- Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута.
- Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан.
- Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато плънката се запече.
Пилешки бутчета с кетчуп
Пилешките бутчета се измиват. Подреждат се в тава с кожата нагоре. В купа се смесват соевият сос, кет...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook