Задушени охлюви по селски
Продукти
- 5 г чубрица
- 10 г джоджен нарязан на ситно
- 20 г магданоз нарязан на ситно
- 1 червена чушка
- 1 ч.ч. бира
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1 кг. охлюви пресни, сварени и почистени
- 15 г масло и малко олио
- 2 г черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Запържваме сварените и почистени охлюви в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.
- Добавяме останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и заливаме с бирата.
- Оставяме на слаб огън да покъкри, докато течността се изпари наполовина.
- Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавяме маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
- След 5 минути отдръпваме от огъня, покриваме с капак и оставяме за малко, да се задуши. Сервираме.
Карамелени бонбони
Сваряваме сметаната, захарта и ванилията на слаб огън, докато получим светъл карамел.Прибавяме кафето...
Ябълкови бухтички
В купа пресяваме брашното.Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното. Постепенно добавяме прясното мля...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook