Запечени картофи с кашкавал и сирене
Продукти
- 1 глава лук
- 180 г кашкавал
- 400 мл заквасена сметана
- 50 г топено сирене , нарязано
- 120 г краве сирене , натрошено
- 500 г картофи , сварени
- 6 г розмарин
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Обелваме и измиваме лука. Него и картофите, нарязваме на филийки. Поставяме ги в купа и добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.
- В друга купа смесваме сирената със сметаната и разбъркваме добре.
- В тава поставяме нарязаните картофи и лук, и ги смесваме със сметаната и сирената.
- Разбъркваме внимателно и разстиламе в тавата.
- Добавяме настъргания кашкавал и розмарина. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна.
- Печем до златисто (около 45-50 минути).
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.
Пене с пармезан, песто и чери домати
Сваряваме пастата според описанието на опаковката, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook