Зелена салата с телешки филета и соев сос
Продукти
- 1 глава червен лук
- 200 гр. репички
- 1 зелена залата
- 125 гр. зелен боб (сварен)
- 1 с.л. сухо шери или оризов оцет
- 3 с.л. соев сос лайт
- 600 гр. телешко филе
Начин на приготвяне
1. Мариноваме на телешките филета в соевия сос лайт и оризовия оцет за минимум 30 минути.
2. Изсушаваме ги върху памучна кърпа и ги печем на грил за 3-5 минути от всяка страна. Оставяме ги да изстинат и ги нарязрваме на тънки ленти.
3. Взимаме зеления боб със зелената салата, репичките и червения лук, нарязан на тънки полумесеци.
4. Сервираме всяка порция салата с по едно телешко филе отгоре.
Супа с аромат на Изток
1. Измиваме и обелваме картофите, пащърнака и ябълките. Нарязваме ги на кубчета. Обелваме лука – шало...
1 Коментар
Уникална става тази салата. Добавете малко зехтин и лимон на салатата. Зеления боб се вписва много добре, но го охладете.