Close search

Няколко натурални съставки срещу неприятна миризма от храна в хладилника

Няколко натурални съставки срещу неприятна миризма от храна в хладилника Няколко натурални съставки срещу неприятна миризма от храна в хладилника Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Хладилникът е един от най-ценните уреди, без които не може никое домакинство. Съхранението на храна в него създава предпоставки за замърсяване на повърхностите и поява на неприятна миризма. Ето няколко натурални съставки, с които лесно ще можете да почистите хладилника и да премахнете миризмите, които открихме при колегите от apteka-optima.com.

Можете да употребявате голяма солничка или сито, за да нанесете почистващите съставки върху замърсените повърхности. Можете да използвате натурални съставки, които могат да се намерят в почти всяка кухня.

Когато става въпрос за натурални почистващи съставки, содата за хляб е майстор в почистването и премахването на неприятна миризма от повърхностите, а лавандулата е страхотен ароматизатор. Тези 2 прости съставки са всичко, което ви е необходимо за пълното почистване и премахване на миризми от храни в хладилника ви. Можете да употребявате суха билка или ароматно масло. Няколко капки масло върху памучен тампон ще свършат добра работа.

За да премахнете неприятната миризма от застояла храна в хладилника сложете пакетче сода за хляб в захарница или солница, като предварително изсипете съдържанието. Поръсете сода върху повърхността на стените и върху етажерките на хладилника. Изчакайте содата да абсорбира неприятните миризми. Тя е особено добра абсорбираща съставка и ще премахне не само миризмата на храна, но също влагата

Добавянето на лавандула, суха или течна, спомага за маскирането на всякакви миризми от застояла храна, особено на неприятните. За да премахнете лавандуловите пъпки от стеблата им, леко разтрийте цветовете между пръстите на ръцете. Смесете лавандуловите пъпки със содата и поръсете с получената смес стените и етажерките на хладилника. Тази смес има много силен ефект и може да се използва за неутрализиране на неприятните миризми от съхраняваните вещи и от плесен в кухненските шкафчета и в кошчето за смет.

За да поддържате постоянно повърхностите в хладилника чисти и с приятна миризма, оставете сместа от лавандула и сода в задната част на хладилника, като я сложите в солничка или кутия с малки дупки. Единственото нещо, което се изисква от вас, е да сменяте сместа с нова през няколко месеца или когато усетите неприятна миризма от застояла храна, която не се абсорбира.

1 Коментар

  1. Small
    zbdrariI

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност