Close search

Няколко нискокалорични храни, които засищат за по-дълго

Няколко нискокалорични храни, които засищат за по-дълго Няколко нискокалорични храни, които засищат за по-дълго Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Когато се опитвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло, много вероятно е, когато коремът ви започне да къркори, всички положени усилия да бъдат напразни.

Ето защо трябва да знаете кои храни можете да похапнете в подобен кризисен момент, без притеснения, че това ще се отрази пагубно на режима ви на хранене.

Ето кои са храните, които без излишни калории ще ви заситят за дълъг период от време:

1. Зеленчуци – Един от ключовите елементи да се чувствате сити за по-дълго време, са именно така вкусните и полезни зеленчуци. Когато почувствате глад, хапнете от тези дарове на природата с ниско съдържание на калории, на мястото на калоричните хранителни продукти.

Техните високи нива на съдържание на фибри ще спомогнат на организма да се почувства сит за по-дълъг период от време. Най-подходящите зеленчуци са: печени картофи с обелката, репички, тиква, целина и китайско зеле.

2. ЯдкиСуровите ядки имат много здравословни мазнини и протеини в тях. Именно благодарение на тях стомахът ви няма скоро отново да подава индикации за глад.

В комбинация със сушени плодове пък, ядките ще ви помогнат да управлявате теглото си. Зърнени храни с подобни функции, които също са с нисък калоричен индекс, са леща, боб и грах.

3. Сини сливи – От плодовете, най-добри за засищане на глада са сините сливи. Те имат богато съдържание на фибри и антиоксиданти, спомагащи за засищането.

Сините сливи могат да се консумират както за закуска, така и като заместител на всяко останало хранене през деня. От плодовете други с подобни функции са ябълките, гроздето, пъпешът, крушите и малините.

4. Овесена каша – Един от най-разпространените продукти са овесените ядки или овесена каша. Те съдържат така необходимите за засищане фибри - факт, който веднага поставя тази храна в списъка на храните с ниско-енергийна плътност.

5. Подправки – Стратегията за използването на подправки с цел управление на теглото е известна отдавна. За да се чувствате сити за по-дълго, единственото, което трябва да направите, е да си позволите малко чубрица или друга подправка (може и пикантна), в съчетание с диетичното ви меню за деня.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност