Close search

Боб с наденица

3.2
от общо 173 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Боб с наденица photo-credit Вкусен боб с наденица

Продукти

100 г съдържат:

  • 350 калории
  • 10 г мазнини
  • 17 г протеини
  • 25 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След около половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври. 
  3. Нарязваме наденицата на парчета с големина според вкуса ни.
  4. Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, наденица, сол, червен пипер, джоджен и чубрица. Варим още около 10-15 минути.
  5. При сервиране можем да добавим стрит лют пипер. По желание, гарнираме и с люти чушки.

3 Коментара

  1. Small
    христо

    Следвам тази рецепта вече няколко години и моите си облизват парниците. Даже се наложи да одвоя дозата за да стигне за поне две яденета.
    По добра рецензия....

  2. Small
    George

    Супер стана добра рецепта

  3. Small
    Анонимен

    ЕЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХХАААААА

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност