Домашна пастърма от свински врат
от общо
132 гласа
Време: 72
Ниво: лесно
Порции: 1
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с
Ракия
Продукти
- 2 кг свински врат без кост
- 1 ч.л. сол
- 1 кг морска сол
- 1 ч.л червен пипер
- 1 ч.л чубрица
- 1 ч.л сминдух
- 1 ч.л чесън на прах
- 1 ч.л кимион
- 1 ч.л девисил
- 1 ч.л кимион
Начин на приготвяне
1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.
2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.
3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.
Талиатели със запечени пилешки филета
1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме ...
5 Коментара
Като се натисне с пресата, трябва да е на студено проветриво място, там където след това ще я окачите.
Нитритна сол
Като се стисне с пресата в хладилник ли трябва да седи пак или окачена на мястото за сушене или на стайна темп ?
След като приготвите пастърмата, можете да я увиете в хартия и замразите във фризера. Така се получава този цвят на месото. Когато преседи повече извън фризера потъмнява.
КАК ПОСТИГАТЕ ЗАПАЗВАНЕТО НА ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ НА МЕСОТО?