Есенна салата здравословно
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и рендосваме морковите, а зелето нарязваме на тънки ивички. Накълцваме чесъна, магданоза и копъра.
- Сваряваме саламура от водата, солта, захарта и дафиновите листа. След като отместим от огъня, прибавяме и оцета.
- Заливаме зеленчуците, разбъркваме ги и ги оставяме да "втасат" 3 дни на хладно, покрити с тензух (не затваряме с капак, сместа трябва да диша). Може да консумираме и веднага.
След тридневния срок на втасване, трябва да държим салатата в хладилника, в затворени буркани докато свърши салатката. Хубавото на тази туршия е, че запазва витамините на зеленчуците, защото няма варене, попарване, нито дълго втасване. Освен това, е и умерено солена за разлика от повечето други рецепти за втасало зеле.
Сладко от печени кайсии
Добре е да подберем зрели, но здрави кайсии, които да са меки, но не прекалено. Разполовяваме ги, мах...
Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино
Обелваме ябълката и я срязваме на две равни части. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook