Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино
Продукти
- 20 г захар
- 30 мл коняк
- 150 мл. червено вино
- 0,5 ябълка
- 140 г гъши дроб
100 г съдържат:
- 133 калории
- 4 г мазнини
- 16 г протеини
- 6 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Обелваме ябълката и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което сме добавили захарта.
- Слагаме на огъня и варим на умерен огън, като обръщаме ябълката няколко пъти, докато омекне.
- Отделяме ябълката и варим докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
- Гъшия дроб слагаме в предварително нагрят тиган. Запържваме го от двете страни, докато придобие лек приятен загар.
- След това прехвърляме дроба в чист тиган. Добавяме ябълката и ги запържваме заедно около една минута.
- Добавяме коняка и го запалваме. (От нагряването на алкохола се придобива специфичен приятен аромат).
- Подреждаме в подходяща чиния и заливаме със соса от червено вино.
- Украсяваме с листа от прясна мента.
* Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино може да опитате в ресторант "Модерато".
Есенна салата
Почистваме и рендосваме морковите, а зелето нарязваме на тънки ивички. Накълцваме чесъна, магданоза и...
Филе от сьомга с хрупкава коричка върху черен ориз със стафиди и кедрови ядки
Осоляваме сьомгата от двете страни.Смесваме меда и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook