Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 150 г филе от фазан
- за рьощито:
- копър
- 1 с.л. брашно
- 1 яйце
- 10 г пармезан
- 100 г тиквички
- за соса:
- 5 г сушени домати
- 1 с.л. сух сос (+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката
- 50 г гъби
- 20 мл. бяло вино
- 5 г масло
100 г съдържат:
- 150 калории
- 6 г мазнини
- 25 г протеини
- 3 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в тиган и запечатваме филето от двете страни и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 5 минути.
- Рьощито приготвяме като настъргваме тиквичката и към нея добавяме пармезана, яйцето, брашното и сол на вкус.
- Разбъркваме много добре и пържим в предварително загрята мазнина, като гребване от сместа с лъжица и оформяме с големина по избор.
- Пържим и от двете страни.
- Соса приготвяме като задушаваме гъбите в маслото, заедно със сол и черен пипер на вкус.
- След това добавяме виното, сушените домати и соса. Разбъркваме, редуцираме и гарнираме.
* Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.
Еленско месо с билки
Втриваме подправките в месото, навиваме го и го връзваме на руло.Печем в предварително загрята на 180...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook