Гъбена крем супа с розмарин
Продукти
- 1 глава лук
- 500 г гъби
- 2 моркова
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 4 с.л. масло
- 10 г розмарин , пресен
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Във вряща посолена вода пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби.
- Като заврят, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
- Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер.
- Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата.
- Оставяме да заври и отстраняваме от огъня.
- Добавяме розмарина и сервираме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook