Калмари с чили и сос Айова
Продукти
Начин на приготвяне
- За калмарите: Нарязваме калмарите с остър нож на малки парчета.
- Слагаме малко мазнина в тигана и загряваме. Тестваме дали е достатъчно загрята мазнината, като пуснем в нея малко парче хляб - ако изцвърчи и изплува на повърхността, мазнината е готова за пържене.
- Овалваме калмарите в брашно и ги запържваме на партиди, за около 30 секунди всяка. Отцеждаме ги върху кухненска хартия и ги поръсваме с щипка от приготвеното чили.
- За чилито: Смесваме морската сол, чилито на прах и пипера в тиган и запичаме за около 5 минути, разбърквайки. След това смиламе сместа в кухненски робот или мелничка за кафе.
- За сос Айоли: Счуканите скилидки чесън разбиваме с жълтъка и зехтина, с помощта на миксер. Прибавяме лимоновия сок, водата и солта. Отново разбиваме с мискер.
- Поставяме по няколко парчета калмари във всяко листо от маруля, добавяме четвъртинка лайм, сос Айоли и по една Чиабата към всяка порция.
Телешки шишчета
Почистваме и наряваме зеленчуците. Накисваме шишчетата в студена вода за около десет минути. Нанизвам...
Пилешки рулца с аспержи
Нарязяваме пилешките гърди по дължина, така че да получим 8 филийки. Леко ги начукваме, за да изравни...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook