Close search

Киш с чери домати

4.5
от общо 127 гласа
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Киш с чери домати photo-credit Вкусен киш с чери домати

Продукти

Начин на приготвяне

1. В голяма купа смесваме брашното и солта. Нарязваме маслото на парченца и омесваме добре с брашното, а може и с помощта на миксер или блендер, докато получим смес, в която маслото е на топчета с размер на грах. Постепенно добавяме водата, като размесваме сместа с шпатула. Добавяме още малко вода, ако е необходимо, но само по супена лъжица наведнъж, не повече – тестото трябва да бъде достатъчно твърдо, че да запазва формата си при стискане между пръстите ви. Оформяме на топка, завиваме с фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. Върху набрашнена повърхност или между два листа хартия за печене разточваме тестото до дебелина 3-4 мм. Количеството е достатъчно за форма с диаметър 23-25 см.

2. Намазваме с масло формата за киш и покриваме дъното с тестото. Отстраняваме излишното, което остава извън ръба.

3. Надупчваме повърхността с вилица, за да не се издува по време на печене. Поставя,е хартия за печене отгоре и слагаме отгоре нахута като тежест. Печем за 10-12 минути на 200° C.

4. Докато печем основата, нарязваме на ситно лука. Разбиваме млякото, като добавяме и сметаната, яйцата и нарязаната на малки парченца моцарела. Прибавяме лука, солта и подправките.

5. След като изпечем основата, изваждаме от фурната, добавяме кремообразната смес и поставяме отгоре чери доматите, разрязани на половинки. Поставяме ги равномерно по повърхността на киша.

6. Връщаме киша във фурната и печем за около 30 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от киша. Оставяме малко да се охлади и сервираме топъл или пък изчакакваме да изстине напълно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност