Крем супа от грах с яйце здравословно
Продукти
- 80 г оцет ябълков
- 5 яйца
- 100 мл. сметана течна
- 15 мл. балсамов оцет редукция
- 2 г морска сол
- 800 мл. вода
- 1 щипка червен пипер
- 600 г грах замразен
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука и чесъна на едро. В дебелостенна тенджера загряваме зехтина и слагаме лука да се позапържи с малко сол, добавяме чесъна, а след това и граха. Посоляваме с морската сол, добавяме щипката пипер и заливаме с водата. Оставяме да ври на силен огън 5 минути. Махаме от огъня и добавяме сметаната, отново оставяме да заври, след което смиламе в белндер или с миксер. Прецеждаме през сито за да отстраним ципите на граха. Опитваме на вкус, и ако е нужно може да добавим още сол. Разливаме супата в чинии.
- Оставяме да заври голямо количество вода с оцета. Водата не трябва да ври силно. Счупваме едно яйце в черпак и внимателно го хлъзгаме в леко врящата вода. След минута изваждаме яйцето с решетъчна лъжица и го поставяме внимателно върху супата в първата чиния. Срязваме яйцето през средата за да се разлее красиво върху супата. Повтаряме действието със следващите яйца.
- По желание, може да украсим всяка чиния с малко червен пипер и редукцията от балсамов оцет.
Мусака с пилешко месо
Сваряваме пилешките гърди в посолена вода и ги нарязваме на много ситни кубчета.В разтопеното масло з...
Гевречета
Всички продукти омесваме заедно и ги разточваме. С чаша по избор режем кръгчета, а в средата с капачк...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook