Крем супа от леща със сушени домати и крутони
Продукти
- 5 г сол
- 10 г червен пипер
- 20 г сушен домат
- 10 г чубрица
- 0,5 връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- 2 картофа
- 250 г леща
- 1 глава лук
- 5 г черен пипер
- За крутоните:
- 200 г хляб
- 5 г червен пипер
- 5 г сол
- 30 мл олио
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълбок съд да се задушат.
- Нарязваме магданоза и картофите на ситно.
- Измиваме и прибавяме лещата към задушените зеленчуци, заедно с вече нарязаните картофи и магданоз, и пълним с топла вода до покриване на продуктите. Варим 30-40 минути.
- След това овкусяваме с чубрицата, червения пипер, черния пипер и солта.
- Готовата супа пасираме хубаво с миксер.
- За крутоните: режем хляба на средно големи кубчета и овкусяваме с червения пипер, солта и олиото. Печем на 220 градуса, около 5 минути.
- Нарязваме сушените домати на ситно. Вече готовата крем супа гарнираме с изпечените крутони и нарязаните сушени домати.
Татарски кюфтета на скара
Накисваме филията хляб във вода. Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook