Крем супа от тиква с джинджифил
Продукти
- 200 мл прясно мляко
- 60 мл сметана
- 400 мл вода
- 1 кг. тиква обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 0,5 ч.л. джинджифил пресен, настърган
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- След това пасираме лука, чесъна, тиквата и настъргания джинджифил.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща.
Пилешка супа по гръцки
Пилето се поставя в подходяща тенджера и се залива с 3 литра вряла вода. След като водата отново завр...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook