Пилешка супа по гръцки
Продукти
Начин на приготвяне
- Пилето се поставя в подходяща тенджера и се залива с 3 литра вряла вода. След като водата отново заври се оставя да къкри около 2 часа, или докато месото се отдели от костите. Когато е готово, пилето се изважда, а бульонът се прецежда и се слага отново да заври. Към него се добавят оризът, ситно нарязаните морков, лук и целина, ригана, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Оставя се да ври на слаб огън около 20 минути. През това време месото на пилето се отделя и нарязва. Приготвя се яйчно-лимоновия сос и се добавя постепенно, смесвайки го първо в отделен съд с горещия бульон, така че да не се пресече. Пилешкото месо се добавя обратно към супата.
- За соса: Яйцата и лимонът се разбиват заедно. Към тях се добавя постепенно врящият бульон, като се бърка постоянно. След това се слага отново да се нагрява, но не се оставя да заври, леко се разбърква, докато започне да се сгъстява.
- Преди да се серира супата, се поръсва с магданоз.
Медена торта с орехи и маскарпоне
За блатовете: разбийте яйцата, меда и захарта до по...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook