Крем супа от тиквички с моркови и картофи
Продукти
- сол на вкус
- 50 мл зехтин
- 3 стръка копър
- 120 мл течна готварска сметана
- 160 мл прясно мляко
- 60 г масло
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 3 картофа
- 4 тиквички
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Зеленчуците се измиват. Морковът, картофите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кръгчета. Тиквичките се нарязват на шайби заедно с кората. Зехтинът се загрява в тенджера и се добавят лукът, чесънът и морковът. След като се запържат се добавят тиквичките. След още няколко минути се прибавят маслото и картофите. Разбърква се и се наливат 1,5 л гореща вода.
- Зеленчуците се варят на умерен огън до пълното им омекване. Тенджерата се сваля от огъня, прибавя се млякото и супата се пасира. Прибавят се сол и пипер меланж на вкус и се разбърква.
- Сметаната се разбива с копъра с помощта на пасатор. Супата се поднася с разбърканата в нея сметана. По желание, гарнирана със стръкче магданоз или копър.
Пълнозърнест хляб с мед
В голяма купа смесете брашното, семената, маята и солта. В друг съд смесете водата, зехтина и меда. П...
Салата от домати с магданоз и зехтин
Измиваме и нарязваме доматите и магданоза. Добавяме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook