Кренвиршки
Продукти
Начин на приготвяне
- Замесваме маята с 200 мл. от водата, захарта, щипка сол и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
- След като втаса, правим кладенче от брашното. Слагаме маята, киселото мляко, разбъркано със содата, солта, водата и яйцата, като на две от тях отделяме жълтъците за намазване.
- Замесваме тесто и го оставяме да втаса.
- След това правим малки топки, разточваме ги и ги режем по дължина на 5 места.
- Мажем ги с лютеница, настъргваме кашкавала, след това слагаме кренвирша и увиваме.
- Намазваме ги отгоре с жълтъците.
- Печем в умерена фурна.
Пълнени домати с кайма
Отрязваме горната част на доматите. С лъжица (за кафе) изгребваме вътрешността им и я отделяме в купа...
Картофени пиленца
Измиваме и сваряваме картофите със солта.Обелваме ги и правим пюре от тях. Оформяме пиленца. Украсявм...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook