Кюфтета с бял сос
Продукти
- брашно за овалване на кюфтетата
- 1 бульон зеленчуков
- чубрица на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 яйца
- 4 стръка магданоз
- 2 глави лук
- 150 г ориз
- 550 г кайма смес
- за соса:
- 60 г масло
- 4 с.л. брашно
- 4 яйца
- 600 г кисело мляко
100 г съдържат:
- 220 калории
- 15 г мазнини
- 20 г протеини
- 9 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата със ситно нарязания лук и магданоз, добавяме чубрицата, ориза и яйцата.
- В тенджера с вряща вода пускаме бульона и едно по едно оформените кюфтета, който предварително сме оваляли в брашно.
- Варим докато оризът набъбне.
- В дълбок тиган загряваме маслото и в него изсипваме предварително смесените яйца, брашно и кисело мляко.
- Бъркаме на слаб огън, докато сместа се посгъсти, след което добавяме 1 с.л. от бульона, в който сме варили кюфтетата, и бъркаме непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос.
- По желание, може да сервираме кюфтенцата върху подложка от сварен ориз, поляти със соса.
Коктейл "Лонг Айлънд"
Поставяме половината от леда в шейкър и добавяме водката, джина, рома и ликьора, лимоновия сок и заха...
Коктейл "Синя Лагуна"
В шейкър слагаме малко лед и разбъркваме добре с водката и синьото кюрасо . Изсипваме във висока чаша...
1 Коментар
Нищо не стана пресече се соса