Лазаня с пене
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 200 г кашкавал , настърган
- 200 г домати от консерва, смлени
- 1 глава лук
- 250 г кайма
- 400 г пене
- За соса Бешамел:
- 5 с.л. олио
- 5 с.л. брашно
- 600 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
- В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" - слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото, като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
- Пенето сваряваме до полуготовност и смесваме с каймата. Разбъркваме добре и постваяме в тава, "подравняваме" макаронената смес и отгоре покриваме със соса "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.
Пуканки
Поставяме мазнина да покрие дъното на съда, в който ще правим пуканките - тенджера, защото задължител...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook