Лазаня с тиква и спанак
Продукти
- 4 бр. кори за лазаня
- 500 г спанак
- 1,5 кг тиква , нарязана на кубчета
- 3 с.л. зехтин
- 2 ч.ч. сирене "рикота"
- 3 с.л. пармезан , настърган
- 1 ч.л. индийско орехче
- 300 г сос "бешамел"
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в незалепващ тиган и в него запържваме парчетата тиква от двете страни, в продължение на 15 минути, докато не станат меки.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Бланшираме спанака във вряща вода за около 30 секунди.
- В малка тенджера смесваме рикотата, пармезана, спанака и индийското орехче. Разбъркваме и оставяме на слаб огън за около 2-3 минути.
- Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
- В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквата и след това нанасяме сирено-спаначената смес. Завършваме с кора и соса бешамел.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35-40 минути.
Лесен пай с вишни
Постиламе масленото тесто в правоъгълна тава и го изпичаме. Разбиваме сметаната с млякото и захарта....
Пица с плодове
Разбиваме яйцето, маслото и захарта, докато получим кремообразна, еднородна смес.Добавяме брашното и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook