Леща с наденица на фурна
Продукти
- прясна мащерка
- зехтин
- 1 консерва домати на кубчета
- 2 с.л. мед
- 3 с.л. винен оцет
- 500 гр сварена леща
- 6 наденички
- 3 малки глави лук
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната на 180 градуса, нарязваме лука на половинки. Загряваме оребрен тиган и на него печем наденичките и лука за около 5-6 мин.
2. Слагаме лещата в тава. Добавяме оцет, мед, сол и пипер. Нареждаме лука и наденичките и запичаме във фурната за около 20 мин.
3. В тиган изсипваме консервата домати и зехтина. Варим докато водата се изпари.
4. Сервираме лещата, отгоре доматената смес и наденичките. Украсяваме със стръкчета мащерка.
Киш от спанак и сирене "Скаморца"
1. Смесваме пресятото брашно и маслото и месим дока...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook