Лингуини със сардини
Продукти
- 350 г лингуини
- 1 глава копър почистена и нарязана на тънки ивици
- 1 ч.л. чили на прах
- 8 сардини на филе, измити и подсушени
- 4 с.л. зехтин
- 3 начукани скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. пресен магданоз ситно нарязан
- 2 ч.л. печени борови ядки
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л кора от лимон ситно настъргана
Начин на приготвяне
- Нарязваме сардините на големи парчета.
- Затопляме 2 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън и добавяме чесъна и сухото чили.
- Оставяме за 1 минута, добавяме копъра. Готвим за 4-5 минути или докато омекне, като разбъркваме от време на време.
- Намаляваме температурата на котлона, добавяме парчетата сардини и готвим още 3-4 минути.
- Междувременно в голям тиган оставяме посолена вода да заври. Добаваме пастата и готвим 8-10 минути, или докато поомекне, но да е все още твърда.
- Изцеждаме и връщаме в тигана.
- Добавяме лимоновата кора, лимоновия сок, боровите ядки и магданоза върху сместа със сардините и разбъркваме. Слагаме сол и пипер на вкус.
- Добавяме към пастата заедно с останлия зехтин и разбърваме леко.
- Сипваме в затоплена чиния и сервираме.
Морски дявол
Загряваме фурната на 180 градуса. Смесваме олиото, галетата, магданоза и лимоновата кора в купа, дока...
Бананова каша
В подходящ съд размачкваме маслото, добавяме нарязания на кубчета банан и го слагаме да ври, докато с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook