Мариновани свински шишове
Продукти
- 400 г свинско месо
- За марината:
- 0,5 връзка магданоз
- 2 с.л. оцет
- 0,5 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. червено вино
- 1 стрък розмарин
- 5 г сол
- 5 г черен пипер
Начин на приготвяне
- Нарязваме магданоза на ситно и накъсваме розмарина на по едри стръкове.
- Червеното вино, олиото, оцета, солта и черния пипер ги смесваме в дълбок съд, и към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и розмарин.
- Нарязваме месото на еднакво големи хапки и го мариноваме в маринатата. (Хубаво е месото да остане в маринатата 12 часа, за да стане по-крехко месото и да попие аромата, и вкуса на маринатата).
- След мариноването, нанизваме месото на шишове и го запичаме на скара или барбекю, до пълна готовност.
- По желание, гарнираме с магданоз и малко зехтин.
Домашно сирене
Поставяме прясното мляко в дълбока емайлирана тенджера и го затопляме леко на котлона, като го разбър...
Сафрид темпура
В купа смесваме брашното, нишестето, бакпулвера, захарта, солта, белия пипер и настъргания джинджър.К...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook