Close search

Миди в масло и вино

4.5
от общо 127 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Миди в масло и вино photo-credit Ароматни миди в масло

Продукти

Начин на приготвяне

1. Запичаме разрязаната на две по дължина франзела във фурната за около 5 мин.

2. Разбъркваме смачканата скилидка чесън с 40 г масло и пресен копър.

3. Нарязваме останалия чесън на ситно и го запържваме в зехтина и маслото. Наливаме бялото вино и когато заври добавяме изчистените миди.

4. Добавяме девисила и магданоза и поръсваме със соса "Уорчестър". Изчакваме соса да се сгъсти и сваляме от котлона.

5. Намазваме франзелата с ароматното билково масло и сервираме ястието топло. Поднасяме с охладено бяло вино.

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност