Миди в масло и вино
от общо
127 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- пресен магданоз
- пресен девисил
- 20 мл зехтин
- 100 г краве масло
- 1 кг миди
- 100 мл сухо бяло вино
- 1 ч.л. сос "уорчестър"
- 3 скилидки чесън
- 1 малка франзела
- 40 г масло
- 1 скилидка чесън
- пресен копър
Начин на приготвяне
1. Запичаме разрязаната на две по дължина франзела във фурната за около 5 мин.
2. Разбъркваме смачканата скилидка чесън с 40 г масло и пресен копър.
3. Нарязваме останалия чесън на ситно и го запържваме в зехтина и маслото. Наливаме бялото вино и когато заври добавяме изчистените миди.
4. Добавяме девисила и магданоза и поръсваме със соса "Уорчестър". Изчакваме соса да се сгъсти и сваляме от котлона.
5. Намазваме франзелата с ароматното билково масло и сервираме ястието топло. Поднасяме с охладено бяло вино.
Пилешко филе "Тандури"
1. Почистваме внимателно пилешките гърди2. Добавяме всички подправки, 50 мл от зехтина и настъргания ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook