Пълнени постни чушки и домати с булгур
Продукти
- щипка кимион
- щипка червен пипер
- 1 глава лук
- 1 с. л. зехтин
- 200 г булгур
- 5 домата
- 5 червени чушки
- черен пипер
- сол
- 40 г орехи
Начин на приготвяне
1. Заливаме булгурът с вряща подсолена вода и го оставяме за 10 мин. да набъбне. Настъргваме главата лук и я задушаваме в зехтин с малко сол и вода. Добавяме кимион, червен и черен пипер, едро нарязаните орехови ядки и сваляме от котлона.
2. Добавяме булгура и разбъркваме добре. Измиваме чушките и доматите и ги издълбаваме, като запазваме капачетата им. Нарязваме на ситно семенната част на доматите и по желание я добавяме към сместта за пълнене.
3. Напълваме чушките и доматите и ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка, слагаме малко зехтин и вода и печем на 180 градуса за около 35-40 мин.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook