Пържена сьомга с каперси
Продукти
- 4 с.л. зехтин
- 5 мл лимонов сок , прясно изцеден
- 1 с.л. каперси
- 1 глава лук
- 800 г филе от сьомга
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.
- Към рибата се добавят нарязаният лук и каперсите, и се готви още 1–2 минути. Рибата трябва да остане розова в средата.
- Сьомгата се поднася полята с лимоновия сок и гарнирана със свежа салата.
Печено пиле на фурна с ароматни подправки
Кипнете вода и сложете в нея за 5 минути един цял г...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook