Паста „Фрути ди Маре”
Продукти
- 3 г сол
- 40 г доматен сос
- 100 г чери домати
- 20 г зехтин
- 30 г магданоз
- 7 г чесън
- 6 г лук
- 90 г морски дар
- 120 г тесто за паста
- 1 бр. кралски скариди
- 20 мл. вино за готвене
- 1 г чили
- тесто за паста:
- 75 г брашно
- 1 яйце
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
- За тестото за паста: прибавяме яйцата към брашното, добавяме щипка сол и омесваме добре. Сместа оставяме да почине в хладилник за около 20 минути. След това формуваме.
- За самата паста: В нагорещен тиган запържваме в зехтин, лук и чесън до златисто. Прибавяме морския дар, виното, чери доматите и доматен сос. Отделно сваряваме пастата за около 2 минути, прибавяме я към соса, разбъркваме и я сервираме, поръсена с магданоз и малко зехтин.
* Продуктите са за 1 порция.
* Паста „Фрути ди Маре” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.
Шоколадов корнфлейкс
Натрошаваме шоколада и на водна баня го разтапяме заедно с маслото.Сваляме от котлона, разбъркваме ху...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook