Патешко магре с грозде и сметана
Продукти
- 1 чаша заквасена сметана
- 3 чаши рукола
- 1 с.л. зехтин
- 1 кг лилаво грозде без семки
- щипка сол
- 1 с.л. изсушена хвойна
- 600 г патешко магре
- 1 с.л. прясна мащерка листа
100 г съдържат:
- 301 калории
- 12 г мазнини
- 40 г протеини
- 8 г въглехидрати
Начин на приготвяне
1. Използваме остър нож, с който нарязваме патешките гърди на диагонални парчета.
2. Поръсваме с хвойна и мащерка. Поставяме върху хартия за печене, покриваме с найлоново фолио и оставяме в хладилника за 4 часа. Можем да ги приготвим и от предишния ден.
3. Загряваме фурната до 200 градуса. Подреждаме гроздето в един слой върху хартия за печене. Поръсваме със зехтин, сол и черен пипер. Печем около 15 мин. Оставяме да се охлади на стайна температура.
4. Поръсваме двете страни на патешкото магре със сол и пипер. Загряваме голям тиган на умерен огън. Добавяме патицата с кожата надолу, запичаме за коло 7 минути от двете страни, докато мазнината се стопи. Засилваме огъня, за да получим хрупкава коричка и запичаме за още 4 мин. Сваляме от огъня и оставяме да се отпусне.
5. Разделяме руколата в 6 чинии. Сервираме върху нея месото, гарнираме с печеното грозде и по желание отгоре добавяме по една лъжица от разбитата заквасена сметана.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook