Печена сьомга в сос Терияки и сусам, поднесена с крем от авокадо здравословно
Продукти
- сол на вкус
- 0,5 лайм изцеден на сок
- 20 г заквасена сметана
- 0,5 авокадо , зряло
- 20 г черен сусам , печен
- 20 г бял сусам , печен
- 40 г сладък сос терияки
- 180 г филе от сьомга
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 200 градуса.
- Посоляваме сьомгата и я намазваме със соса Терияки.
- Слагаме намазаната сьомга върху пергаментова хартия и поръсваме със сусама.
- Печем в предварително загрятата до 200 градуса фурна, около 10-15 минути.
- Почистваме авокадото и го намачкваме с вилица.
- Претриваме намачканото авокадо през фина цедка (с дъното на малък черпак).
- Смесваме получената гладка маса със заквасената сметана.
- Овкусяваме крема с лайм и сол на вкус.
Пролетна салата с ягоди
Измиваме и нарязваме ягодите на тънки люспи. Измиваме и накъсваме айсберга и руколата. Смесваме наряз...
Рецепта за изхвърляне на песъчинки и камъни от бъбреците
В бутилка от 1 литър поставяме меда. Добавяме прясн...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook