Печено пиле върху подложка от зелена салата
Продукти
- 5 г сол
- 10 г черен пипер
- 1 пиле
- 120 г масло разтопено
- 10 г чубрица
- 5 г риган
- 320 мл. бира
- за подложката:
- 1 зелена салата
- 1 домат
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- Измиваме, изсушаваме и намазваме пилето с маслото.
- След това втриваме подправките хубаво по цялото пиле.
- Поставяме го в тавичка, заливаме го с бирата и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
- През това време приготвяме подложката: Измиваме зелената салатка и доматите.
- Върху дъска или голяма купа разстиламе листата зелена салата.
- Нарязваме доматите и ги поставяме върху зелената салатка.
- Добавяме зехитина и лимоновия сок.
- След като извадим пилето от фурната го поставяме върху салатата и сервираме.
Свежа салата с домати
Почистваме, измиваме и нарязваме салатката с много остър нож или я накъсваме.Измиваме и нарязваме дом...
Хрупкав паниран патладжан
Измиваме и нарязваме патладжана.Поставяме го в малко вода със сол за около 30 минути, да махнем горчи...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook