Close search

Пене "Болонезе"

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Пене "Болонезе" photo-credit Пене "Болонезе"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
  2. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
  4. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. 
  5. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
  6. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
  7. Сваряваме пенето, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
  8. Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре по желание, поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност