Пилешко със зеленчуци
Продукти
- 1 домат
- 1 картоф
- 1 морков
- 2 гр. целина
- 1 бр. пилешки гърди (без кожа)
- 250 мл. пилешки бульон
- 2 гр. праз (бялата част)
- 2 стръка магданоз
- 3 гр. масло или малко зехтин
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парченца и го слагаме в тенджерка, добавяме обелените и нарязани зеленчуци, сипваме бульона и нарязания магданоз.
- Оставяме сместа да ври на умерен огън около 30 минути.
- След това пасираме до необходимата консистенция и прибавяме маслото (зехтина).
- Пюрето е подходящо и за по-големи деца, след като го подправим на вкус.
Заешко с грах
Към предварително свареното или задушено месо, прибавяме 1 с.л. вода. Сваряваме картофите и малко пре...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook