Постни зелеви сърми на фурна
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- червен пипер
- сол
- чубрица
- черен пипер
- олио
- 1 стрък праз лук
- 1 кисела зелка
- 200 г ориз
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 сушена люта чушка
Начин на приготвяне
1. Нарязваме на ситно праз лука, задушаваме в олиото с малко сол, чубрица и черен пипер, нарязаната сушена чушка и малко вода, докато омекнaт. Добавяме ориза и запържваме докато стане стъклен.
2. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, добавяме доматеното пюре и червения пипер. Задушаваме ориза за около 5-8 минути. Сваляме го от котлона и покриваме с капак, за да се задуши и изстине.
3. Приготвяме зелевите листа, като премахваме дебелата жилка на листото. Завиваме сърмите и ги подреждаме в тавичка. Покриваме ги със зелеви листа. Поливаме с олио и добавяме малко от зелевия сок.
4. Покриваме с капак и печем на загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин. След това сваляме капака и оставаме сърмите да се запекат, като махаме и зелевите листа.
принтирай
приготви
добави в любими
4 Коментара
I will right away grasp your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me realize so that I could subscribe. Thanks. klik88 login
Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your great writing due to this problem. slot gacor
You FINALLY want the respect off your family and friends? roba absolvire
You’ve really written a very good quality article here. Thank you very much toto macau