Спагети Ал Неро ди Сепия
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 4 домати от консерва
- 50 мл сухо бяло вино
- 4 скилидки чесън
- 1 пеперончино
- 500 г калмари
- 8 с.л. студено пресован зехтин
- 2 с.л. пресен магданоз
- 500 г спагети
- 2 торбички мастило сепия
Начин на приготвяне
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.
2. Изваждаме парченцата чесън от тигана и добавяме нарязаните на ситно калмари. Сотираме за около 1 минута. Добавяме виното и оставяме да къкри в продължение на две минути, като разбъркваме добре.
3. Изсипваме мастилото от сепия в тигана и добавяме две супени лъжици вода. Добавяме нарязните на ситно консервирани домати.
4. Сваряваме пастата според указанията, прецеждаме и добавяме в тигана. Ако е необходимо доливаме малко вода от тази на спагетите към соса. Гарнираме с магданоз преди да сервираме.
Мастило от сепия можете да намерите тук
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook