Спагети Ал Неро ди Сепия
от общо
128 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 4 домати от консерва
- 50 мл сухо бяло вино
- 4 скилидки чесън
- 1 пеперончино
- 500 г калмари
- 8 с.л. студено пресован зехтин
- 2 с.л. пресен магданоз
- 500 г спагети
- 2 торбички мастило сепия
Начин на приготвяне
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.
2. Изваждаме парченцата чесън от тигана и добавяме нарязаните на ситно калмари. Сотираме за около 1 минута. Добавяме виното и оставяме да къкри в продължение на две минути, като разбъркваме добре.
3. Изсипваме мастилото от сепия в тигана и добавяме две супени лъжици вода. Добавяме нарязните на ситно консервирани домати.
4. Сваряваме пастата според указанията, прецеждаме и добавяме в тигана. Ако е необходимо доливаме малко вода от тази на спагетите към соса. Гарнираме с магданоз преди да сервираме.
Мастило от сепия можете да намерите тук
Запечен фенел
1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпа...
Италианска сватбена супа
1. В средно голяма купа разбъркваме каймата, яйцето, галета, пармезан, босилек и лук на прах2. Оформя...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook