Стек с малинов сироп и лайм
Продукти
- 400 г телешко или свинско филе, нарязано на стекове
- 1 лайм
- 80 мл червено вино
- 3 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. малинов сироп
- 0,5 ч.л. босилек
- 0,5 ч.л. мащерка
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме месото.
- В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
- Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
- Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
- Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
- Измиваме и изцеждаме лайма на сок.
- След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поливаме с лайма.
Печени палачинки с малини
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook