Свински котлет с гъбен сос
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 50 г масло
- 100 мл бульон пилешки
- 350 мл бяло вино
- 3 с.л. брашно
- 1 глава лук
- 4 бр. свински котлети
- 240 г гъби - печурки
Начин на приготвяне
- Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.
- Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.
- Сосът ври до получаване на желаната гъстота.
- При сервиране котлетът се залива с още топлия сос и се гарнира със свежа салата.
Кашкавал пане
Нарежете кашкавала на филийки с дебелина около 1 см. и ги сложете за около 1 час във фризера (по този...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook