Свински пържоли на тиган с гъбен сос
Продукти
- сол на вкус
- 60 мл maggi унисос
- 200 мл бульон гъбен
- 1 с.л. нишесте
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 200 мл вода
- 200 г гъби печурки
- 200 мл бяло вино
- 2 с.л. масло
- 6 парчета свинско месо (врат, плешка, котлет, бут)
100 г съдържат:
- 200 калории
- 10 г мазнини
- 5 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Режем месото на пържоли с дебелина около 1 см. Наръсваме с черен пипер и Maggi Унисос, и ги оставяме да се мариноват около час.
- В дълбок тефлонов тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни. Наливаме виното, намаляваме огъня и захлупваме тигана, да се задушат пържолите докато се изпари виното. Добавяме една чаша вода за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. Вадим от тигана и захлупваме да седят на топло.
- Нарязваме гъбите на лентички и ги слагаме в тигана. Там трябва да е останала поне 200 гр. течност, ако се е изпарила добавяме гъбения бульон. Захлупваме. Задушаваме 10 минути. Накрая размиваме нишестето с малко вода или бульон и сипваме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме със сол и пипер. Връщаме пържолите в соса и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите.
- Ястието сервираме горещо.
Бъркани яйца със сирене
Разбъркваме яйцата (по 2 броя за порция) с нарязаното на кубчета сирене, ситно нарязания магданоз и п...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook