Свинско печено с чесън
Продукти
- 0,5 ч.л. босилек
- 0,5 ч.л. чубрица
- 0,5 ч.л. розмарин
- 2 глави чесън
- 30 мл. соев сос
- 40 мл. сос "уорчестър"
- 1 кг. свинско месо
- 50 мл. кетчуп
- сол на вкус
- пипер едросмлян микс, на вкус
Начин на приготвяне
- Изчистваме месото от ципите.
- Мариноваме го с уорчестър соса, соевия сос, втриваме подправките и го намазваме с кетчупа.
- Почистваме и нарязваме чесъна. Добавяме го към месото.
- Оставяме да престой покрито в кутия около 2 часа.
- След това го поставяме в тава и добавяме 1-2 пръста вода за да не загори.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).
- След изпичане го покриваме с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.
Съвет:
За гарнитура може да ползваме печени картофки.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook