Тартар от риба тон на шеф Ивайло Рангелов
Продукти
- тънки филийки хляб
- пъдпъдъче яйце
- магданоз
- див лук
- черен пипер
- сол
- соев сос
- чили сос
- 50 мл зехтин екстра върджин
- 100 гр филе от риба тон
Начин на приготвяне
1. Нарязваме рибата на ситни кубчета или я накълцваме, като е добре да е леко замразена.
2. В купа слагаме рибата, нарязаните билки, няколко капки соев сос/светъл/ и чили сос, половината зехтин, сол и черен пипер.
3. С останалия зехтин намазваме хляба и го зaпичаме във фурна на 180 градуса до получаване на златисти брускети.
4. Оформяме тартара в подходяща чиния, декорираме с жълтък от пъдпъдъче яйце (може да е разбъркано и с рибата за по-лесно).
5. Намазваме тартара върху пресните брускети и си хапваме със студено розе за компания.
Карпачо от риба тон
1. Нарязваме рибата тон на тънки филийки докато
още е замразена.2. Смесваме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook