Close search

Телешки стек с аспержи и задушени зеленчуци

5.0
от общо 126 глас
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 11 1020d7900f79fe81c6e34b8aaafaa3a79da015e7390b7c2699bef6a4285c3495 Червено вино

Телешки стек с аспержи и задушени зеленчуци photo-credit Вкусни телешки стекове и задушени зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

1. Мариноваме телешките стекове със сол, черен пипер и зехтин. Слагаме ги в стъклен съд с капак в хладилника за 2-3 дни, за да се отпусне и омекне. Ако месото е от породата Блек ангъс или подходящи за директно приготвяне, можете да мариновате само за 1 нощ в хладилника.

2. Започваме приготвянето на месото, като загряваме оребрен тиган и слагаме стековете да се запечатат за 3 минути от всяка страна. След запечатването им, ги прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната на 50 градуса, докато приготвим зеленчуците.

3. Сваряваме предварително картофите, нарязваме морковите на шайби, подготвяме аспержите, като ги режем и отстраняваме твърдата част в основата им - около 5 см.

4. В дълбок тиган слагаме зеленчуците, сол и подправки по желание, добавяме зехтин и 1/2 ч.ч. вода и задушаваме под капак около 10 минути на слаб огън. След това отстраняваме капака и оставяме водата да се изпари. Добавяме накрая масло и ситно нарязан копър.

5. Сервираме ястието топло и по желание може да сложим върху всеки стек и парченце масло.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност