Телешко варено
Продукти
- 0,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 0,5 връзка магданоз
- 30 г масло
- 60 г картофи
- 100 г лук
- 60 г домати
- 80 г целина
- 60 г моркови
- 500 г телешки джолан
100 г съдържат:
- 100 калории
- 4 г мазнини
- 17 г протеини
- 20 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
- Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
- Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
- Нарязваме на парчета картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а червените домати и магданоза - малко преди снемането от огъня.
- Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към готовото варено.
Пикантно телешко
Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в черв...
Свинска пача
Варим ушите, краката и опашката на прасето около 3 часа с чесъна, черния пипер и дафиновия лист. Не д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook