Цяло печено пиле с бира и розмарин
от общо
126 глас
Време: 70
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
Начин на приготвяне
1. Измиваме пилето и го подсушаваме. Осоляваме го и поръсваме с черен пипер. Намазваме пилето с масло и подпъхваме и под кожата.
2. Слагаме целия лимон в пилето и го слагаме в тавичка. Наливаме бирата отстрани и добавяме и малко олио. Накъсваме пресния розмарин и го слагаме върху пилето.
3. Завиваме тавичката с фолио и го задушаваме около 45-50 мин. на 200 градуса. След това махаме фолиото и печем до зачервяване още около 30-40 мин. Междувременно поливаме с лъжица от соса по време на печенето.
4. Сервираме с гарнитура задушени картофи и зелена салата. По желание разрязваме лимона от пилето и изцеждаме и поливаме месото при сервиране.
Слепени бадемови сладки
1. Пресяваме брашното в дълбока купа, заедно с бакпулвера. Добавяме канелата и смляните бадеми.2. Отд...
Телешки стек с аспержи и задушени зеленчуци
1. Мариноваме телешките стекове със сол, черен пипе...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook